Kerala people (malayalees) have blessed with hundreds of food varieties which have ancestrally owned them. The recipes of these food varieties have been derived from natural spices as well as natural ingredients. The taste of this food is commonly known as Naattu Ruchi which is so close to each and very malayalee even them living outside India as well as those who are visiting Kerala. If you go different places in Kerala you should treat with a lot of different tastes which are unique you never ever find such taste the other part of the world. Here I would like to share that tastes, Naattu Ruchi with the entire world.


മലയാളി മനസ്സുകളുടെ തനത് രുചികളിലേക്കൊരെത്തിനോട്ടം

ഒരു പക്ഷെ മലയാളികൾ ഒരുക്കുന്ന പോലെലോകത്താരും രുചികരമായി ആഹാരംപാകംചെയ്യാറില്ല ,പ്രകൃതി ദത്തമായ കൂട്ടുകളോടെമലയാളികള് ഒരുക്കുന്ന വിഭവങ്ങൾഈ ഭൂമിയിൽമറ്റൊരിടത്തും കിട്ടില്ല .നമ്മുടെ നാടിൻറെസംസ്കാരവും,പാരമ്പര്യവും,പുണ്യവും,ദൈവാനുഗ്രവും അല്ലാതെന്തു പറയാൻ.നമ്മുടെനാടിൻറെ ഓരോ കോണുംനാട്ടു രുചികളാൽസമ്പുഷ്ടമാണ് രുചികളിലെക്കൊരുഎത്തിനോട്ടമാണ് ഈബ്ലോഗിലുടെഞാനാഗ്രഹിക്കുന്നത് , ഒപ്പം ലോകമോട്ടുക്ക്മുള്ളമലയാളി നാവിലെക്ക് ഈരുചികളെത്തുകയുംവേണം .

മലയാളിയുടെ സുകൃതമാണ് ഓണം, ഓണസദ്യ പരമ്പരാഗത രീതിയിൽ എങ്ങനെ വിളമ്പാം

An all-time favourite feast

ഓണ വിഭവങ്ങൾ

1 ഉപ്പ് 2 അച്ചാർ 3 പുളിയിഞ്ചി 4 കിച്ചടി 5 പച്ചടി 6 ഓലൻ 7 കൂട്ടുകറി 8 അവിയൽ 9 തോരൻ 10 കുറുക്കു കാളൻ 11 സാമ്പാർ 12 രസം 13 പരിപ്പ് 14 പഴം 15 കുത്തരി ചോറ് 16 പപ്പടം 17 പായസം 18 ചക്കര വരട്ടി 19 ഉപ്പേരി 20 തുശനില

Search This Blog

Wednesday, September 24, 2014

Kurukku Kaalan

Kurukku Kaalan
Kaalan is a slightly thick preparation with curd, coconut and tubers and vegetables like yam and raw banana.

Ingredients

Curd €“ ¾ litre
Pepper powder €“ 1 tsp
Yam €“ 15 g
Banana, raw €“ 1
Curry leaves €“ 2 sprigs
Green chillies €“ 3
Turmeric powder €“ 1 tsp
Salt €“ to taste
Ghee €“ 1 tsp
Coconut grated €“ half a coconut
Cumin seeds €“ 1 tsp
Green chillies €“ 10 g
Fenugreek seeds €“ 1 tsp
Coconut oil €“ 1 tbsp
Mustard seeds €“ ½ tsp
Dry red chillies (shredded) €“ 2
Curry leaves €“ 2 sprigs

Preparation

Strain the curd well.
Add pepper powder to water and when it clears, drain the liquid.
Add water to this again and then add the chopped yam pieces, the banana pieces (scrape off the skin and cut into thin long pieces), curry leaves, green chillies, turmeric powder and salt and keep for cooking.
When the yam is cooked well and the remaining water dries up, add ghee and sauté well.
To this, add the strained curd and keep to boil till it dries up.
When it thickens well, make a paste of the grated coconut, cumin seeds and green chillies, and add it to the yam mixture and boil it well.
Switch off the flame.
Heat a frying pan and roast (without oil) the fenugreek seeds.
Finely powder the roasted fenugreek seeds and add it to the prepared kaalan.
Heat the coconut oil, add the mustard seeds, dry red chillies and curry leaves. Toast them well, add to the kaalan and mix well.

No comments:

Post a Comment

Onam, which is celebrated majorly in the state of Kerala and among Malayalees all over the world where ever they are . It is a ten day festival and usually the Malayalees specially students get holiday on all ten days to celebrate their festival.

It marks the beginning of the month of Chingam, the first month of Malayalam Calendar. The Ona Sadya or the grand feast is an essential component of any traditional festival in Kerala. Below is the picture of Ona Sadya and what all you need to do to make that banana tree leaf just perfect for your Onam meal.

The most important day of Onam is the Thiruvonam day. Festivities actually commence around 10 days before this day, with the preparation of floral arrangements on the ground in front of homes.

The art of laying the leaf for a meal in Onam is a task in itself, which has passed from generations to generations.